søndag 1. august 2010

Første artikkel er solgt!


Det er jo alltid litt stas når man har solgt sin første artikkel som frilansjournalist. For noen år siden når jeg jobbet i Nattguiden som journalist solgte jeg også en artikkel om Kaizer's Orchestra til Jærbladet, så strengt tatt er ikke dette min første solgte. Sandefjord Blad trykket igår en artikkel om Henriette Myhre Hagelund som deltok på Glamatfestivalen. Hagelund er Sandefjordjente, så det var derfor jeg kontaktet Sandefjord Blad. Det er blitt en relativt stor artikkel med bilde, så jeg er veldig fornøyd.

Glad mat med Henriette

Arbeidsferie på årets Gladmatfestival i Stavanger. På en scene midt i festivitetene står vinneren av Masterchef, Henriette Myhre Hagelund og lærer bort sine kokkekunster.

Av Jessica Ryan

Gladmatfestivalen som holdes i Stavanger hvert år er den største matfestivalen i Norden og har fokus på både lokal, nasjonal og internasjonal mat. I løpet av de fire dagene som festivalen går, vil omtrent 250 000 mennesker komme og smake seg rundt i Stavanger sentrum. I år har også barna blitt en stor del av festivalen med kurs i alt fra å lage sjokolade, til hvordan man steker fisk. Det er viktig at også barn lærer om godt kosthold og tilbereding av mat. Ingrid Espelid Hovik mener at blant annet Gordon Ramsay går frem som et godt eksempel når det gjelder hva god forberedelse kan gjøre for et måltid. - Han viser hvordan fantastisk mat kan lages i en fykende fei når man har forberedt seg ordentlig. Det er viktig å lage maten fra bunnen av men det er noe som tar tid, sett gjerne av ledige stunder til forberedelse sier hun engasjert.

Hektisk program

En som har lært hva gode forberedelser til måltid betyr er Henriette Myhre Hagelund. På en scene midt i all ståheien står Henriette to ganger hver dag og lærer bort sunne og gode oppskrifter til lærevillige gladmatgjester. Tiden etter hun vant Masterchef har vært veldig hektisk, men flott. - Det har handlet mye om mat, og det har vært veldig annerledes enn det jeg har holdt på med før, sier Sandefjordsjenta blidt etter siste show for dagen. De gode duftene fra maten slår imot deg, og selv om man kanskje ikke liker fisk så godt, er det ganske fristende å ta en bit av dagens rett; urtestekt kveite, med paprikapurè og agurksalat. Selv er Henriette blitt veldig glad i fisk. –Jeg har aldri vært så glad i fisk som jeg er nå. Fin fisk selvfølgelig, legger hun raskt til.


Travel Masterchef

Dessverre har hun ikke fått sjansen til å smake så mye av maten på festivalen, men noe har hun klart å få til imellom øktene. – Det er alltid morsomt med sånne festivaler. Jeg jobber mye, så jeg har ikke fått sjansen til å se så mye enda, men var på en fantastisk middag med juniorlandslaget i går. Ellers har jeg prøvd ostekaka fra tine, litt supper, pølser og sånt. Men har ikke rukket å treffe så mange av de andre kokkene her. Kunne for eksempel godt tenkt meg å treffe Gordon Ramsay.

Hver dag klokka 17på Glamaten er det både kurs og konkurranse, to konsept som Henriette er svært kjent med siden hun vant Masterchef tidligere i år. Denne gangen er det derimot Henriette som smaker på maten som andre håpefulle har laget, og hun lar seg imponere.